PERSBERICHT

Vandaag heeft KGH Customs Services een nieuwe online tool gelanceerd: UCC Navigator.
Deze zal U in staat stellen om douaneregels op een meer efficiënte manier na te leven. UCC Navigator heeft een breed toepassingsgebied en biedt voordelen aan iedereen die betrokken is bij handel met de EU.

Sinds de invoering van de Union Customs Code zijn de publieke en particuliere sectoren op zoek naar een slimme navigatiemethode voor het ingewikkelde UCC, die moet worden gelezen in combinatie met de Gedelegeerde verordening, de Gedelegeerde overgangsverordening en de Uitvoeringsverordening om de wettelijke bepalingen goed te kunnen begrijpen en te interpreteren.

UCC Navigator is een zeer geavanceerde online tool die een makkelijke navigatie mogelijk maakt in de ingewikkelde douanewetgeving van de EU. Deze tool heeft als doel de efficiëntie te verhogen en ertoe bij te dragen dat dat onderling gerelateerde bepalingen niet over het hoofd worden gezien. De tool is beschikbaar in 16 talen en geeft gebruikers een visueel overzicht van verbanden binnen de verschillende wettelijke bepalingen. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van slimme interactieve infographics.

Na de ontwikkeling door het Centre for Customs and Excise Studies (CCES), de wereldwijd toonaangevende universiteit, gespecialiseerd op vlak van douanewetgeving en grensoverschrijdende regelgeving, is KGH Customs Services trots houder van het exclusieve distributierecht voor UCC Navigator.

 

–    “Dit product van wereldklasse is voor ons een waardevolle uitbreiding op onze reeks toonaangevende technologische oplossingen,”, aldus Lars Börjesson CEO van KGH, “UCC Navigator zal een aanzienlijke toegevoegde waarde opleveren voor onze klanten en zal onze positie versterken als marktleider op het gebied van innovatieve business oplossingen op douanegebied. De strategische samenwerking met CCES, die we onlangs bekendgemaakt hebben, heeft ons die mogelijkheid geboden en dat is fantastisch!”.

–    “Sinds de invoering van het UCC in 2016, is de behoefte aan een geavanceerde tool flink toegenomen. De UCC Navigator vormt daarop een perfecte aanvulling en biedt zonder enige twijfel een essentiële, operationele tool voor iedereen die te maken krijgt met de Europese douanewetgeving.”, voegt David Widdowson eraan toe. Dhr. Widdowson is directeur van de onlangs opgerichte KGH Trade and Customs Academy, een gezamenlijk initiatief van KGH Customs Services en CCES.

 

Voor meer informatie kan U steeds contact opnemen met David Widdowson, Director, KGH Trade and Customs Academy via +32 493 451 562 of david.widdowson@kghcustoms.com.


Bekijk hier de demonstratievideo van UCC Navigator

Delen