PRESS RELEASE

Vandaag maakt KGH Customs Services de lancering bekend van zijn belangrijkste online programma, het European Customs Law Accredited Training Programme (ECLAT), het meest allesomvattende, innovatieve trainingsprogramma in zijn klasse.

ECLAT gaat op een ongeëvenaard uitgebreide wijze in op alle aspecten van de Europese douanewetgeving en -procedures. Voor bedrijven maakt ECLAT het mogelijk een adequaat opgeleid personeelsbestand op te bouwen waarmee voldaan kan worden aan de eisen van de EU voor de status als Authorized Economic Operator (AEO) en waarmee ook nog eens het risico van non-compliance wordt beperkt. Tegelijkertijd is het een ideaal platform voor mensen om zich persoonlijk te ontwikkelen, met ondersteuning om hun werk effectiever te doen en om alles uit hun arbeidskansen te halen wat erin zit.

Het uitgebreide ECLAT-programma is ontwikkeld in samenwerking met het Centre for Customs and Excise Studies (CCES) van de Charles Sturt University in Australië, wereldwijd de meest toonaangevende universiteit op het gebied van douanezaken. Hoewel ieder van de 16 onderwerpen afzonderlijk gevolgd kan worden, geldt afronding van het volledige programma als een erkenning van verworven competenties en kunnen studiepunten worden behaald voor de CCES Master of Customs Administration, een master die officieel door de Werelddouaneorganisatie wordt erkend.

In het programma wordt gebruik gemaakt van de nieuwste leertechnieken zoals de UCC Navigator, een webgebaseerd leermiddel waarmee met een eenvoudige muisklik door de complexe Europese douanewetgeving genavigeerd kan worden.

“Wij zijn zeer verheugd van start te kunnen gaan met ons nieuwe, innovatieve ECLAT-programma”, zegt Lars Börjesson, CEO van KGH. “Dit       programma is van topniveau en vormt vanwege de flexibiliteit en de mogelijkheid van online leren in eigen tempo een perfecte aanvulling op het bestaande, uitgebreide educatieve aanbod van KGH. Bovendien wordt het programma volledig ondersteund door een team van deskundigen uit de dagelijkse praktijk, docenten en academici, waaronder een aantal op hun vakgebied toonaangevende professionals.”

“Online studeren is efficiënt qua tijd en effectief qua kosten”, zegt David Widdowson, Director van de net opgerichte KGH Trade and Customs Academy, een gezamenlijk initiatief van KGH Customs Services en CCES. “Het is een handige manier om kennis en vaardigheden te vergroten en biedt de flexibiliteit om aan alle lopende werkgerelateerde verplichtingen te kunnen blijven voldoen, met als bijkomend voordeel dat aanzienlijke reiskosten en een verblijf op afstand van het werk- en privéleven voor het bijwonen van colleges of workshops voorkomen kunnen worden.”


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met David Widdowson, Director, KGH Trade and Customs Academy via Miranda Trechsel +31(0)88 648 1888 of info@kghdouaneopleidingen.nl.


Bekijk de demo van het ECLAT-programma hier

e-learning concept

Delen