NIEUWS BERICHT
Gotenburg, Zweden


KGH Customs Services, de meest toonaangevende en neutrale dienstverlener op vlak van douanedienstverlening in Europa, heeft Des Hiscock aangesteld als hun Managing Director voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Des Hiscock zal, in zijn hoedanigheid van eindverantwoordelijke voor deze Business Regio, een sleutelrol spelen in de uitbouw van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Met zijn jarenlange zakelijke ervaring in Europa, het Verre Oosten en Afrika, brengt Des een omvangrijke kennis met zich mee. Vandaag bekleedt hij tevens de functies van directeur-generaal en voorzitter van de specialistische Customs Trade Association van het VK, ACITA.

“De Brexit zal een aanzienlijke impact hebben op de handel met het VK. Als belangrijke speler in Europa willen wij er zijn om het Britse bedrijfsleven en hun internationale handelspartners te ondersteunen via de Brexit-transitie.”, zegt Lars Börjesson, CEO van KGH. “We weten dat er zowel een kennis- als een capaciteitsbehoefte is, en we hebben de mogelijkheid en ervaring om deze kloof te overbruggen”.

Des voegt hieraan toe: “Ik ben erg verheugd om lid te worden van een organisatie met zo’n specifieke focus, doel en expertise. Het uitgebreide aanbod aan diensten en de diepgang van de aanwezige expertise binnen de KGH-organisatie, is precies wat Britse bedrijven in deze onzekere tijden nodig hebben. Wat ons onderscheidt van de rechtstreekse concurrente, is dat wij durven te investeren in een nieuw regionaal kantoor te Manchester, waar wij alvast gespecialiseerde opleidingen voorzien voor nieuwe rekruten.”.

Het nieuwe KGH-kantoor in het Verenigd Koninkrijk & Ierland vindt haar oorsprong in mei 2018, wanneer KGH het kleine, maar geprofileerd bedrijf voor douane consultancy, “The Customs Consultancy Ltd., overnam. De twee belangrijkste eigenaren, Steve Cock en Piers Loxton Edwards, nemen beide een belangrijke rol op in deze meest recente uitbreiding van de KGH-business.

KGH werd opgericht in 1963 en levert dagelijks een uitstekende dienstverlening aan meer dan 14.000 klanten in heel Europa. Met eigen kantoren in alle grote Europese havens en aan de belangrijkste grenzen van Europa, telt zij 670 werknemers in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Italië.

KGH maakt deel uit van de portefeuille van Bridgepoint Development Capital, een internationale private equity groep die zich richt op investeringen in toonaangevende bedrijven, die met de hulp van gekwalificeerde managementteams werken aan het creëren en realiseren van toegevoegde waarde binnen haar portfoliobedrijven.

Het dienstenaanbod van KGH omvat douanebeheer, douaneaangiften, BTW-vertegenwoordiging, douane- en strategisch advies, douaneopleidingen, douanedata en softwareoplossingen, alsook wereldwijde consulting projecten.

Neem contact op met Tatiana Schmidt via tatiana.schmidt@kghcustoms.com, of bezoek de KGH-website op www.kghcustoms.com om na te gaan of wij een meerwaarde kunnen betekenen wat betreft Uw noden in het Verenigd Koninkrijk & Ierland.

Delen