PERSBERICHT

Na de recente expansie naar het VK weet KGH Customs Services zijn positie in Europa verder te versterken met de overname van Hermes & Richard AG, een in Zwitserland gevestigde douanedienstverlener die actief is in Zwitserland, Duitsland en Frankrijk.

Felix Gremminger, voormalig eigenaar en voorzitter van de Raad van Bestuur van Hermes & Richard en Lars Börjesson, CEO van KGH.

KGH heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt door zijn activiteiten naar steeds meer Europese landen uit te breiden en daarmee meer mogelijkheden en capaciteit te creëren. De uitbreiding naar Zwitserland is een natuurlijke ontwikkeling: Zwitserland speelt een belangrijke rol in de Europese handel en KGH is al aanwezig in de naburige landen, waarlangs een zeer groot aantal goederen passeren. Met deze overname weet KGH zijn positie in Europa als toonaangevende dienstverlener in handel- en douanebeheer verder te versterken.

  • “Zwitserland speelt door zijn centrale ligging en als handelspartner van de EU een centrale rol in de Europese handel”, aldus Lars Börjesson CEO van KGH. “De overname versterkt onze capaciteit om de handel voor Zwitserse en Europese bedrijven te vergemakkelijken. Daarnaast wordt de afhandeling met de Zwitserse douane steeds meer gedigitaliseerd. We hopen onze positie in Europa verder te versterken met de diensten en kennis die we leveren.”

Het dienstenaanbod van Hermes & Richard loopt uiteen van douane- en fiscaal advies tot de afhandeling van alle douaneformaliteiten. Het bedrijf is gevestigd in de drielandenhoek van Zwitserland, Duitsland en Frankrijk en is in al deze drie landen actief via eigen kantoren op strategische locaties.

  • “Het is een spannende stap om deel uit te gaan maken van KGH. Hierdoor kunnen we onze klanten niet alleen meer diensten en middelen leveren, maar ook laten profiteren van het wereldwijde netwerk van KGH. Tegelijkertijd kijken we ernaar uit om klanten van KGH te helpen bij hun Zwitserse handel”, aldus Patrick Zenhäusern, CEO van Hermes & Richard. “Het is een geweldige kans om met een sterk netwerk van professionals in handel- en douanebeheer te kunnen werken.”

 

  • “Doordat we nu deel uitmaken van KGH kan Hermes & Richard zijn positie als onafhankelijk dienstverlener verder versterken”, voegt Felix Gremminger, voormalig eigenaar en bestuursvoorzitter van Hermes & Richard, toe.

 

  • “Hermes & Richard is al een aantal jaar partner van KGH. Ze waren onze eerste keus toen we besloten om de Zwitserse markt te betreden en we zijn dan ook heel blij dat we de overname hebben kunnen afronden. Het is een goed geleid bedrijf met zeer deskundige mensen en een groot potentieel. Samen kunnen we het bedrijf verder laten groeien en onze nieuwe en bestaande klanten hiervan laten profiteren”, concludeert de heer Börjesson.

Neem voor meer informatie contact op met:
Lars Börjesson, CEO, KGH Customs Services, via +46 72 712 94 44 or lars.borjesson@kghcustoms.com 
Patrick Zenhäusern, CEO, Hermes & Richard, via +41 79 211 28 82 or pzenhaeusern@hermesrichard.ch


Over Hermes & Richard

Hermes & Richard is een onafhankelijk douaneagentschap dat een breed scala aan diensten levert, waaronder adviesdiensten en operationele diensten die bijdragen aan voorspelbare en efficiënte goederenstromen. Het bedrijf is gevestigd in de drielandenhoek van Zwitserland, Duitsland en Frankrijk en is in al deze landen actief via meerdere eigen, strategisch gelegen kantoren.

Delen