Investeren in opleiding en ontwikkeling van mensen, zijn twee sleutelfactoren voor het succes binnen onze onderneming. Onze medewerkers hebben de mogelijkheid om zich voortdurend samen met het bedrijf te ontplooien. Ons professionele groeiproces is met name gebaseerd op generieke en gedrags- en functionele competenties.

Om een echt internationaal bedrijf te zijn, is een inclusieve mind-set nodig waarin diversiteit wordt gewaardeerd en waarbij we streven naar een volledige inzet van alle kennis en ervaring die in onze organisatie aanwezig is.

Ontmoet alvast enkele van onze getalenteerde collega’s!

 

Sarah Van den Bergh
Sarah Van den Bergh Business Region Belgium

Naam: Sarah Van den Bergh

Functie: Assistent-Declarant

Kantoor: Antwerpen, België

Wat houdt jouw functie in?

Dagelijks maak ik allerlei douaneaangiften op voor verschillende klanten. Na ontvangst van de instructie, analyseren en evalueren we of alle benodigde informatie beschikbaar is. Is dat niet het geval, nemen we contact op met onze klant om de ontbrekende gegevens alsnog te bekomen. Van zodra alles gegevens beschikbaar zijn, begin ik met het opstellen van de aangifte, waarna deze elektronisch naar de douane wordt gestuurd. Daarna volgen we de status van de aangifte op totdat deze door de douanediensten wordt vrijgegeven.

Wat vind je het leukste aan je job?

Het schept echt voldoening om klanten van dienst te zijn en, indien nodig, problemen op te lossen om hun goederenstroom te vereenvoudigen. Mijn grootste uitdaging bestaat er in om onze klanten tevreden te stellen en er zorg voor te dragen de zending het douaneproces correct doorloopt. Soms is het echter niet zo eenvoudig, aan de ene kant hebben we deadlines om naar te streven, aan de andere kant moeten we ervoor zorgen dat we de procedurele richtlijnen volgen. In het heetst van de strijd weet ik dat ik kan vertrouwen op mijn collega's en, indien van nodig, op het begrip van onze klanten.

Met welke 3 woorden zou je jouw tewerkstelling bij KGH omschrijven?

Carrièremogelijkheden - Team spirit - Genoegendoening

Welk advies zou je aan een nieuwe werknemer geven?

De logistieke sector was voor mij onbekend terrein, zo ook het reilen en zeilen van een douaneagentschap. Wanneer een nieuwe collega, zonder enige ervaring in de sector, bij ons van start zou gaan, raad ik hem/haar aan om transparant te blijven en vragen te stellen over wat onduidelijk is, zodat hij zich elke dag weer wat verder kan ontwikkelen.

Op welke manier heb je jezelf verder ontwikkeld sinds de start bij KGH?

Ik ben gestart als administratief medewerker in één van onze operationele afdelingen (KA50). KGH gaf me de tijd en de gelegenheid om mezelf te ontwikkelen, zowel omdat zij mij toelieten opleidingen te volgen, maar net zo goed dankzij de voortdurende ondersteuning van collega's te garanderen. Ik ben erg blij met de kans die ze me hebben gegeven en de mogelijkheden die ze me zullen blijven bieden om mezelf verder te ontplooien.

Hoe zou je de werkomgeving bij KGH omschrijven?

Bij KGH kan je rekenen op behulpzame collega's, zal je een geweldige team spirit ervaren en plezier maken in een professioneel kader, ... dit alles draagt bij tot een geweldige, ongedwongen sfeer waar ik van houd!

Bart Barbier
Bart Barbier Business Region Belgium
Naam: Bart Barbier

Functie: Zelfstandig toldeclarant

Kantoor: Antwerpen, België

Wat houdt jouw functie in?

Mijn hoofdtaak bestaat erin om er zorg voor te dragen dat import-, transit en exportaangiften tijdig worden verwerkt en dit voor verschillende klanten. Mijn specialiteit spitst zich toe op goederen die onderhevig zijn aan veterinaire keuring of andere soorten inspectie vereisen.

Dergelijke dossiers vereisen immers een specifieke, administratieve follow-up, te beginnen met een pre-notificatie aan de overheidsdiensten tot de definitieve beschikbaarheid van de goederen voor onze klanten.

Wat vind je het leukste aan je job?

Persoonlijk vind ik het fijn om een diversiteit aan producten te declareren, dewelke een niche-specialiteit vereist die nodig is om ervoor te zorgen dat we het douaneaangifteproces kunnen afhandelen. Samen met mijn collega's kunnen we de beste oplossingen aanreiken aan onze klanten, dewelke uiteindelijk bijdragen tot de groei en de continuïteit van hun bedrijf.

Met welke 3 woorden zou je jouw tewerkstelling bij KGH omschrijven?

Afwisseling - Plezier - Uitdagingen Welk advies zou je aan een nieuwe werknemer geven?

Ik zou zeggen, blijf werken aan persoonlijke ontwikkeling en leer van je collega's, pas toe wat je hebt geleerd tijdens de praktijkopleiding en wees niet bang om iets te vragen wanneer iets niet duidelijk is.

Hoe zou je de werkomgeving bij KGH omschrijven?

De grootste troef van KGH is dat werken niet aanvoelt als “arbeid”, of als noodzakelijk. Ik heb voldoende variatie in mijn dagelijks werk om alert te houden en dat geeft me een zeker gevoel van voldoening. Ik werk in een geweldig team en probeer samen met de collega's een positieve instelling te behouden, dewelke uiteindelijk resulteert in een optimale werksfeer.

Wat is er nodig om succesvol te zijn in wat je doet?

Je moet een open geest hebben, altijd flexibel en alert zijn, je moet oplossingsgericht zijn en een grondige kennis hebben (of aanleren) van wetgeving over de goederen die je aan het declareren bent. Wees trots op wat je doet en, niet onbelangrijk, wat je doet, doe het met passie!